Versenyünkről mások szemével

Feladva a(az) Hirek kategóriaba admin altal
2010 május 9-n

By Draq

Foktő 3D május 01.

Egy kicsit hagytam magamban ülepedni az eseményeket, és most már úgy is tudok írni róla, hogy nem ráz a hideg.

Mivel az elmúlt alkalommal közbejött a házépítés, így most már nem mondhattam nemet laxlie barátom meghívására. Mányok óta nem volt íj a kezemben, így gondoltam edzek kicsit, barátok közt leszek kicsit, ebédelek kicsit, és boldog leszek kicsit, mint régen (kicsit).
Ez majdnem sikerült is. Az edzés felejtősre sikerült, lőttem két tököt is (egyik sem távbecslési hibából). Kifejezetten bosszantó, mert talán két évvel ezelőtt Kismányokon a hóeséses farkason lőttem utoljára tököt. Különösen sajnálatos, mert a peep igazgatása közben rántott össze az íj és lőtte ki a vesszőt a marokelsütőmmel együtt. Égés a javából….
Edzésnek abszolút nem jó, kifejezetten gonosz pályán mehettünk végig, ahol a rendezők mindent megtettek azért, hogy vakarjuk a fejünket, ahol csak tudjuk. Lesről lövés a les tövében üldögélő rókára, erdőből mezőre, mezőről erdőbe, fentről le, sötétből sötétbe, stb…. Talán csak a partoldalról a vízbe hiányzott.
Szép helyen és kiváló időjárási körülmények között versenyezhettünk, ahol végre ismét láthattam jó barátaimat, versenyezhettem Bókával, Huszár Zolikával, és a többi Tolnai Tájak IE versenyzőjével (Alexa, Balázs, Pisti, Zoli). Az eredmények nem lettek fényesek, de ezen a pályán nem is vártuk, hogy nagyon 90% körül lőne valaki. Bóka Lacinak majdnem sikerült, de az utolsó két nyulat letökölte. Twisted Evil Twisted Evil Alexának külön gratula. Nem láttam még leányzót csigával ilyen jól lőni. Ha nem fárad el az utolsó két célra (30 lövés), akkor minket is megver. Még így is 6. lett volna a fiúk 20 fős mezőnyében (rövidebb és gyengébb cuccal). Az eredményem számomra kiemelkedő teljesítmény az edzettségi szintemhez és az utolsó versenyem időpontjához képest. Sikerült bazisok nyolcast lőni és kevés ötöst. Talán ezen múlott. Bár Zoli és Balázs is nagyon szépen lőtt. Az a fekete “bótek” még mindig tetszik.
Sajnos az eredményhirdetést nem tudtam megvárni, mert el kellett érni a kompot, ezért így utólag is gratulálok mindenkinek.

Köszönöm a szervezőknek, legközelebb is ott leszek.
(Kritikai észrevétel: ha legközelebb megcserélitek a belövőpálya és a kijelölt hátsó parkoló helyét, akkor a motorosok sem lesznek veszélyben, és lehet 45 métert lőni, akár egyszerre 10-nél több embernek is )