Magunkról

Üdvözlet kedves érdeklődő!

Bemutatkoznánk.
Teljes nevünk:Éjsólyom Íjász Sport és Kulturális egyesület, és Foktőn alakultunk 2014 03. 15.-én.
Csapatunk 20fő körüli taglétszámmal rendelkezik, és majd minden íjkategóriában versenyzünk.
Csapatunk zöme a régi Foktői FKSE volt tagjaiból állt össze.
A csapatunk egy része 14évvel ez előtt Bátyán kezdte szárnypróbálgatásait egy szántón amit később kiderült sólyomhátnak(köszönet Fehér tanár úrnak az információért) hívtak innen a “sólyom” név majd mikor már többen lettünk és rendeztünk már versenyeket is, az elsők között rendeztünk éjszakai versenyeket is innen az “éj” jelző mint éjszaka íjászók.
Így lettünk Éjsólyom íjászok majd most röviden Éjsólyom Sportegyesület.

Többnyire 3D-s versenyzés és versenyrendezés a főbb irányvonalunk ,de a pályaíjászat és terepíjászat sem áll tőlünk messze.
Több éves versenyzői és versenyrendezői tapasztalattal rendelkezünk, 3D-s versenyeink helyszíne eddig, és ezen túl is, a Foktői Fekete Horgony most már turisztikai központ körüli holt Duna ártér és erdő, itt tartjuk edzéseinket is.
Aki volt már nálunk reméljük menthetetlenül megfertőződött azzal a hangulattal amit csak a Fekete horgony, és az Foktői vendégszeretet adhat.
A terep mint idáig is adott volt,taglalhatnám előnyeit ismertethetném hátrányait, de szerintem nincs már olyan egyesület lassan íjász sem a Dél dunántúli régióban, sőt az ország déli felében sem,aki ne járt volna Foktőn az azt körülölelő dimbes-dombos erdős ártérben, a Fekete Horgonynál, ahol az élő és a holt Duna ág színesítette versenyeinket,az elmúlt 12év során.

Várunk mindenkit!

Szluka István
elnök

Éjsólyom SE.