Verseny kategóriákról… + Képek

Feladva a(az) Haladóknak, Kezdőknek kategóriaba admin altal
2010 szeptember 18-n

Szép napot mindenkinek!

Azon okból kezdtem el agyalogni a témában, hogy szerényke kis csapatunkba vetődött néhány kedves emberke. Most ismerkednek ők az íjászattal, segítünk nekik, ahol csak tudunk, de nemrég egy-két okos kis kérdést kaptunk, hogy szabad-e X ijhoz stabit rakni versenyre, meg milyen hosszút, stb. Ezen felbuzdulva készítettem eme kis összefoglalót, hátha segít eligazodni a kezdetben rögös úton.

Nos először is egy kis kérdés: Mit akarsz az íjaddal kezdeni?

Amíg csak  lövöldözni szeretnél, addig minden frankó, de mihelyt arra adod a fejed, hogy versenyre szeretnél majd egyszer menni, máris a témánál tartunk… 🙂

Ilyenkor érdeklődsz, hogy ki, merre jár, hallgatod az élménybeszámolókat, de nem igazán tudod mi fán terem ez az egész.

Itt van a kutya legelőször elásva, mivel lehetőséged van pályaíjászni, terepíjászni, futásíjászni, lovasíjászni, történelmi íjjal íjászni, vagy ami felénk a legelterjedtebb, 3D-s állatokra íjászkodni egy-egy verseny alkalmával. Ami a legjobb, ezekre mind-mind megvannak megfelelő szabályok, sőt hogy a dolgot tovább bonyolítsam, van amire több  szabályzat is van (megjegyzem ilyen esetben már csak a verseny rendezőségén, némely esetbe a versenyen múlik, hogy melyik szabályzót használja).

Ilyen és ehhez hasonló esetekre, mikor nem tudod, hogy mit szabad, és mit nem, illetve egy versenyen mit kell tenni és mit nem, egyáltalán milyen fajta versenyre szeretnél elmenni, tudom ajánlani a Magyar Íjász Szövetség weboldalának SZAKÁG menüpontját. Végigrághatod magad a megfelelő infókon, így tisztában leszel a lehetőségeiddel.

Tehát ezentúl már csak azt kell figyelned egy versenykiírásnál, hogy milyen szabályzat szerint rendezik az adott versenyt, és neked már ha nem is ugrik be kapásból, de utána tudsz lesni,  hogy mit szabad és mit nem!

Remélem segítettem eligazodni egy kicsikét a témában!

Ha ködös még, keressetek! Itt vagyunk, segítünk, ahol tudunk!

-folytatásul:

egy kedves ember, név szerint Csupor Zsolt unatkozott annyira, hogy IFAA honlapján található kategóriaképeket átalakítsa EAA-re.

Tessék, vegyétek!

CU

HU 3D

CB

TR-RB

BB

OL

PB-HB

LB